Μπλόκα αγροτών 2017

Ειδήσεις για μπλόκα αγροτών: Παραταγμένα μπροστά στο Λευκό Πύργο βρίσκονται το μεσημέρι του Σαββάτου (04/02) τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών από μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας.

Λίγο πριν τις 13:30 τράβηξαν χειρόφρενο μπροστά στον Λευκό Πύργο οι αγρότες που έφτασαν εκεί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματά τους από τα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας, επί της Εγνατίας οδού.

Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διεξάγεται κανονικά, με μικρά προβλήματα, αφού η Λεωφόρος Νίκης είναι κλειστή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αγρότες προτίθενται να μείνουν στο σημείο για περίπου δύο ώρες και δεν έχουν σκοπό με αιφνίδιες κινήσεις να επιχειρήσουν αποκλεισμό του κέντρου της πόλης. «Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να συστρατεύσουμε όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αφού τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά. Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και ζωής, είναι θέματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, αγρότης από το Άδενδρο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις σημερινές κινητοποιήσεις

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε στο «Πρακτορείο» ότι για σήμερα στις 18.00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι κινητοποιημένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με στόχο «να επιχειρήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ μας, και να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Έτσι, θα είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στις διεκδικήσεις που προτάσσουμε», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του μπλόκου, Κώστας Ανεστίδης, έκανε λόγο για «συμβολική διαμαρτυρία κατά των μέτρων φτωχοποίησης των αγροτών» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας. Παρόλο που προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, παραμένουμε ενωμένοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνας μας».

πηγή newsbomb.gr

 

cityworld.gr