ΟΑΕΔ – Κοινωφελής Εργασία: Πότε ξεκινάει το νέο πακέτο 19.000 προσλήψεων

Η δεύτερη φάση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ που αφορά πάνω από 19.000 προσλήψεις ανέργων σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η πρώτη προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σε πρώτη φάση θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη με πεντάμηνα για ειδικότητες φύλαξης στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος στις προσλήψεις θα κατευθυνθεί στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προυπολογισμό 77 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ειδικότητες, ενώ για πρώτη φορά σύμφωνα με δηλώσεις την Διοικητού του ΟΑΕΔ θα εντάσσεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία.
Παράλληλα ολοκληρώθηκε χθες η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά τις 32.000 προσλήψεις με πεντάμηνη απασχόληση και συνολικά υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο oaed.gr 192.571 αιτήσεις απο ανέργους.
Πληροφορίες  θέλουν οι συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης, να «σπάνε», ανά φορέα.
Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ξεχωριστές προκηρύξεις για τις θέσεις που μπορεί να προκύψουν στο υπουργείο Πολιτισμού, για παράδειγμα, όπως επίσης και για θέσεις που αναμένεται να καλύψουν ανάγκες που υπάρχουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για να προκηρύξει και αυτές τις θέσεις απασχόλησης. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδοχές για τους δικαιούχους κυμαίνονται από 431 ευρώ έως 495 ευρώ το μήνα, ανάλογα εάν πρόκειται για μεγαλύτερους ή μικρότερους των 25 ετών.
dikaiologitka.gr

cityworld.gr