fbpx

Φεστιβάλ στο Δήμο Καλαμαριάς

Η φράση του Oμήρου, που σημαίνει «δίπλα στη θάλασσα, στην αμμουδιά», δίνει το στίγμα του Φεστιβάλ που από το 1990 διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς. Το Παρά θιν’ αλός αποτελεί την εξέλιξη του Φεστιβάλ που γεννήθηκε αρχικά το 1982 με το όνομα «Συναντήσεις Θεσσαλονικέων Συνθετών» και στην πολύχρονη πορεία του έχει γίνει γνωστό και αγαπητό σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας γνώμονα τον πολιτισμό, τις τέχνες αλλά και την ποιότητα, το «Παρά θιν’ αλός» αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Καλαμαριάς και ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο σπουδαίους δημιουργούς των τεχνών και του πνεύματος.

Φέτος, μέσα σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων που παραδοσιακά πρωτοστατούσε η ποιότητα στη μουσική και η καινοτομία στις εικαστικές τέχνες, στέλνουμε και ένα κοινωνικό μήνυμα. Πορευόμαστε με θετική σκέψη, προβάλλοντας τον πολιτισμό ως αντίδοτο της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε όλοι μας και σας καλούμε με ελεύθερη είσοδο να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές μας προτάσεις.

Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται και φέτος στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), στο Κυβερνείο (παλατάκι), στο Δασάκι (πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα) και στην πλαζ Αρετσούς.

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα που αποτελεί και το εικαστικό σκέλος του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2018 στο κτίριο των Κοιτώνων αλλά και σε εξωτερικούς χώρους του πρ. στρατοπέδου Μακ/χου Κόδρα.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Τμήμα πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς,Κομνηνών 60, 55132, Καλαμαριά
Τ.: 2313 314 570

Τα 28 χρόνια του γιορτάζει φέτος το Παρά θίν’ αλός, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός της Καλαμαριάς με υπερτοπικό ενδιαφέρον.
Όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, επιλέξαμε για εσάς ένα μουσικό πανόραμα με ποιότητα, ρυθμό και σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες.
Σας υποσχόμαστε βραδιές έντονες, βραδιές με συγκίνηση, νοσταλγία, βραδιές που θα μας ταξιδέψουν μακριά από τις δυσάρεστες συγκυρίες της οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας της εποχής μας.
Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης, το μέγεθος των πόλεων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει μια χώρα. Η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι τα στοιχεία εκείνα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ήθους και της προσωπικότητας των πολιτών και ενεργοποιούν την εξωστρέφεια.
Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε τον πολιτισμό με την ποιότητα των δράσεών μας και το κοινωνικό σήμα που εκπέμπουν οι δράσεις αυτές. Η αγάπη με την οποία ο κόσμος αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις, μας κάνει να διατηρούμε το όραμά μας ζωντανό και μας καθιστά πιστούς στο ετήσιο ραντεβού με όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς είμαστε μια πόλη εκτός των τειχών μας.

Θεοδόσης  Μπακογλίδης
Δήμαρχος Καλαμαριάς

ΠΑΡΑ ΘΙΝ΄ΑΛΟΣ
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο)
Πέμπτη 23 Aυγούστου | 21:00
«Των φίλων τα σπίτια»
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & BOGAZ MUSIQUE

Κυβερνείο (Παλατάκι)
Τετάρτη 29 Αυγούστου | 21:00
Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ συναντάει τη ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Πέτα στα όνειρά σου»

Κυβερνείο (Παλατάκι)
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΜΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ και ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Δήμου Καλαμαριάς

Κυβερνείο (Παλατάκι)
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου | 21:00
Συναυλία ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΗ
«Έρωτας ή τίποτα»
Τραγουδούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ, ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ, ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ
Συμπράττουν:
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10μελές οργανικό σύνολο
Διεύθυνση ορχήστρας, Λίζα Ξανθοπούλου

Δασάκι (πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα)
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ minimals

Δασάκι (πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα)
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου | 21:00
Α.Μ.Α. Full band

Δασάκι (πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα)
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ & «dRom»

Πλαζ Αρετσούς
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου | 21:00
«Φυσάει ο Μπάτης – Ρεμπέτικα της θάλασσας»
Με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ, ΜΑΝΟΛΗ ΠΑΠΠΟ, ΗΡΑΚΛΗ ΒΑΒΑΤΣΙΚΑ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ, MΙΧΑΛΗ ΔΑΡΜΑ, ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΑΡΓΙΟΛΑ

16-26 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2018

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

πηγή cityportal.gr

cityworld.gr