ΑΣΕΠ: Ερχονται 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Το πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε, ξεκινά με 4.500 διορισμούς το 2019 στην Ειδική Αγωγή, καθώς είναι «ο πιο υποστελεχωμένος τομέας όσο αναφορά το μόνιμο προσωπικό”, ενώ όσον αφορά τη γενική εκπαίδευση, εξήγησε ότι “τα δύο επόμενα χρόνια θα υπάρξουν άλλοι 10.500 μόνιμοι διορισμοί».

«Βεβαίως σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να διορίζονται αναπληρωτές και επομένως το σύστημα το οποίο θα υπάρχει θα πρέπει να είναι ένα ενιαίο σύστημα που θα αφορά τόσο τους μόνιμους όσο και τους αναπληρωτές καθηγητές», επισήμανε η υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των υποψηφίων προς διορισμό διευκρίνισε: «Επειδή έχουμε 10 χρόνια αδιοριστίας στο Δημόσιο, θα μοριοδοτήσουμε την προϋπηρεσία μέχρι τους 120 μήνες, αλλά από την άλλη μεριά θα δώσουμε την δυνατότητα, επειδή ακριβώς καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός -αυτό ήταν απαίτηση όλων των Ομοσπονδιών- θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναγνωριστούν και οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα στη νεότερη γενιά, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια».

«Επομένως», συνέχισε η κ.Τζούφη, «γίνεται μία προσπάθεια εξισορρόπησης που θα αξιοποιήσει την πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με στόχο να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος, όσων για χρόνια στήριζαν το Δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα κι όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά να μην αποκλείονται, να ανοίγει ένα παράθυρο και για την ουσιαστική διεκδίκηση θέσεων και σε νέους εκπαιδευτικούς που έχουν αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα που όμως έχουν μικρή ή δεν έχουν και καθόλου προϋπηρεσία».

Σχετικά με την δρομολόγηση των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, η υφυπουργός σημείωσε ότι «χρειάζεται η βοήθεια από μεριάς του ΑΣΕΠ».

«Ολοι αυτοί οι διορισμοί θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ, επομένως είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία πέφτει στους ώμους του, υπάρχει βέβαια και μία διαδικασία από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενός καινούριου νομοσχεδίου, με στόχο την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ με προσωπικό αλλά και την καλύτερη διαμόρφωση διαδικασιών οι οποίες να μπορούν να επιταχύνουν αυτές τις διαδικασίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε», εξήγησε.

πηγή dikaiologitika.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις θέσεις που απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα (γνώση χειρισμού υπολογιστών) τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ειδικά για τις θέσεις που απαιτείται: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου μπορείτε να συμμετέχετε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικών πληροφορικής για τις συγκεκριμένες απαιτούμενες ενότητες με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής.

cityworld.gr