fbpx

TEDxUniversityofMacedonia 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το TEDxUniversityofMacedonia, το μεγάλο νεανικό συνέδριο της Θεσσαλονίκης, φέτος γίνεται 10 χρονών, είναι επετειακό και έχει θέμα την Epafi.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2) στις 2 Δεκεμβρίου 2023, με 13 ομιλητές, 3 εντυπωσιακά Performances 10 Creative Labs και την πάντα απρόβλεπτη τσάντα TEDx

Παρουσιάστρια του TEDxUniversityofMacedonia 2023 είναι η Σεναριογράφος – Δημιουργός περιεχομένου Αθηνά Τσαγκαράκη.

Το TEDxUniversityofMacedonia έρχεται για 10η συνεχόμενη χρονιά με ένα event αντάξιο του επετειακού του χαρακτήρα.

Δεκατρείς (13) μοναδικοί ομιλητές, μαζί με την συμμετοχή 3 εντυπωσιακών performances, κάνουν ξεχωριστή την φετινή κεντρική εκδήλωση η οποία θα κληθεί να μεταδώσει και να μοιραστεί, σε ένα κοινό άνω των 500 ατόμων το νόημα πίσω από την ιδέα του φετινού θέματος, στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στις 2 Δεκεμβρίου 2023 (κτίριο Μ2).

Ποιο είναι το θέμα του TEDxUniversityofMacedonia 2023:

Το φετινό θέμα του μεγαλύτερου νεανικού συνεδρίου της πόλης είναι η Epafi.

Μία λέξη τόσο απλή, που όμως είναι δύσκολη να περιγραφεί.

Κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με άπειρα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα, που μας επηρεάζουν και τα επηρεάζουμε. Είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης.

Πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα εμπόδια, σαν φυσαλίδες, που αποκόπτουν την πραγματική επαφή. Ποιο είναι όμως αυτό το ιδανικό σημείο επαφής, όπου ο κάθε άνθρωπος σπάει την εσωτερική ή την εξωτερική του φυσαλίδα;

Το 10ο και επετειακό συνέδριο του TEDxUniversityofMacedonia 2023 αναζητά το σημείο επαφής που κάνει τον άνθρωπο να επικοινωνεί και να συναισθάνεται τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτά αλλά να έχει τη δύναμη και αντοχή να τα αναμορφώνει.

Σε αυτό το σημείο, κάθε άτομο καταφέρνει να σπάσει μία από αυτές τις “φυσαλίδες”, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανακαλύψει έναν κόσμο που δεν ήξερε πριν.

Ας γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια και ας φέρουμε τόσο κοντά το 1 και το 0 ώστε στο σημείο επαφής τους να σχηματιστεί το 10.

Ποιος Παρουσιάζει το 10ο TEDxUniversityofMacedonia:

Τη φετινή διοργάνωση θα παρουσιάσει η αγαπημένη στο κοινό Σεναριογράφος – Δημιουργός περιεχομένου Αθηνά Τσαγκαράκη η οποία με την δική της μοναδική θεατρικότητα και εκφραστικότητα, θα προετοιμάσει την σκηνή του TEDxUniversityofMacedonia για την επαφή των ομιλητών με το κοινό.

Η Αθηνά ξεκίνησε την καριέρα της από την σχολή κινηματογράφου η οποία υπήρξε και η μόνη καλλιτεχνική επιλογή μέσω των Πανελληνίων και την έφερε κοντά σε έναν σπουδαίο καθηγητή, το σεναριογράφο Παναγιώτη Ιωσηφέλλη.

Όλη της ζωή όπως μας διηγείται και η ίδια, έγραφε. Από τα “σκέφτομαι και γράφω” και τα εφηβικά ημερολόγια, μέχρι ποιήματα, άρθρα, σκέψεις, ιστορίες.

Ποτέ δεν πίστευε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει η δουλειά της. Το μεγάλο μάθημα της ιστορίας της, λοιπόν, είναι να ακολουθούμε τη ροή. Να αφηνόμαστε στα πράγματα που φαίνεται πως είναι για μας, που γεμίζουν μέσα μας κάποιο κενό.

Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Όπως ήρθε και η μέρα που είδε το όνομά της στην τηλεόραση. Κι όπως θα έρθουν και πολλά ακόμη εντελώς αναπάντεχα, αλλά απολύτως φανταστικά.
Πάντα θεωρούσε την “επαφή” κάτι εντελώς ορατό και χειροπιαστό.

Μέχρι τώρα πίστευε πως όταν η απόσταση είναι μεγάλη, η επαφή είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη. Κι όμως, πλεόν, ο όρος “επαφή” έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στη ζωή της.

Η επαφή, πλέον, είναι όσο πολυδιάστατη είναι και η ίδια η ζωή. Και μια διαδικτυακή αγκαλιά μπορεί να είναι το ίδιο ζεστή με μια εντελώς πραγματική!

Όσοι προμηθευτούν τα εισιτήρια παρακολούθησης με το συμβολικό αντίτιμο, θα λάβουν τη μέρα της διοργάνωσης μια συλλεκτική αναμνηστική τσάντα με το λογότυπο του φετινού θέματος γεμάτη αναμνηστικά δώρα και εκπλήξεις.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων οι επισκέπτες θα γνωρίσουν εθελοντικές ομάδες και οργανισμούς που θα παρουσιάσουν το έργο τους στο φουαγιέ και τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

πηγή: thessalonikiguide.gr

cityworld.gr